News Archive
Modern Türk Sanatçıları SOFA Chicago 2011’de
Turkish Action Alert, 10.11.2011
Modern Türk Sanatının önde gelen dört sanaÅŸçısı, Malik Bulut, Meral Deger, Nejat Kavvas ve Serdar Seremet’in eserleri bu yıl 17.’si düzenlenen “Uluslararası Heykel Objeleri & Fonksiyonel Sanat Fuarı”nda (SOFA) olacak. fuar ise Chicago Navy Pier Festival Hall’da 4-6 Kasım tarihleri arasında gerçekleÅŸtirilecek.

Türk kültürünü yayma ve Türkiye-ABD iliÅŸlilerini geliÅŸtirmek üzere kar amacı gütmeyen bir kuruluÅŸ olarak kurulan Turkish Cultural Foundation (TCF) tarafından desteklenen sanatçılar, bir yandan eserlerini sergilerken, diÄŸer yandan da medya ile bir araya gelme ÅŸansı bulacaklar.

TCF yöneticisi Güler Köknar yaptığı açıklamada, “TCF Modern Türk Sanatının SOFA Chicago’da sergilenmesinden son derece gurur duymaktadır. Ayrıca Türk sanatçılarımızın, Türkiye’nin zengin sanatsal mirası ve Dünyada oluÅŸan yeni akımları birleÅŸtirmesi ile sundukları kompozisyonların dünyanın önde gelen kuruluÅŸlarının dikkatini çekmesi bizleri ayrıca heyecanlandırmaktadır” dedi.

Fuara katılan Türk sanatçılar ise baÅŸarıları ile göz dolduruyorlar.

Malik Bulut mermeri kullanan uzman bir heykeltraÅŸ olarak öne çıkıyor. Eserleri Türkiye’de ve dünyada pek çok sempozyum ve sergide sunuldu. Ä°talya’da Verona Stone 2009 ve SOFA New York 2010 bunlardan bazıları.

Meral DeÄŸer, grafik dizaynı, cam ve deÄŸerli eÅŸyalar üzerinde çalışan ve eÄŸitim veren bir heykeltraÅŸ. Eserlerinde temel olarak geçmiÅŸ, bugün ve gelecek temalarını beraber iÅŸleyen sanatçı, özel temalarıyla dikkat çekiyor. Uzun yıllar Ä°stanbul ve Zürih’te çalışan ve buralardan estetik özelliklerini alan DeÄŸer, pek çok ödül ve takdire de sahip.

Nejat Kavvas, Türkiye’de doÄŸup eÄŸitimini almış fakat Yeni Zelanda’da yaÅŸayan bir sanatçı. Kavvas Yeni Zelanda mitolojisini iÅŸlediÄŸi cam sanatı ile ün yapmış olan sanatçı, aldığı kimya eÄŸitimi sayesinde geliÅŸtirdiÄŸi yeni teknikle, cam endüstrisi için yeni bir metalik cilalı boya geliÅŸtirmiÅŸ.

Serdar Sermet aslen bir heykeltraÅŸ olmasına raÄŸmen, mücevher iÅŸlemeciliÄŸi ve dizaynı ile müzik ve görsel sanatı birleÅŸtirdiÄŸi kompozisyonları ile ünlü. Eserleri Ankara, Ä°stanbul, Ä°zmir gibi Türkiye’nin büyük kentlerinin yanında New York’ta da sergilenmekte.
SOFA
 
Flag Counter